Χρονιος Πονος

Χρόνιος Πόνος

Ο χρόνιος πόνος είναι αυτός που επιμένει ακόμη και σε απουσία αρχικής περιφερειακής βλάβης. Ο χρόνιος πόνος δεν έχει βιολογική λειτουργία και είναι καταστροφικός από φυσική, ψυχολογική και κοινωνική άποψη.

Ο ασθενής με χρόνιο πόνος συνήθως δεν εμφανίζει διαταραχές του αυτόνομου νευρικού συστήματος, αλλά ο χρόνιος πόνος συνδέεται με φυτικά σημεία (διαταραχές του ύπνου και μείωση της λίμπιντο). Ο χρόνιος πόνος ουσιαστικά προκαλεί κατάθλιψη όπως, επίσης μπορεί να προκαλέσει άγχος.
Νευροπαθητικός πόνος

Ο νευροπαθητικός πόνος είνια μια περίπλοκη διαταραχή που προέρχεται από μια πρωτοπαθή βλάβη ή λειτουργική μεταβολή σε οποιοδήποτε σημείο του νευρικού συστήματος, από τις ειδικές δομές για την αντίληψη των διεγέρσεων ή των περιφερικών υποδοχέων έως τα ανώτερα κέντρα του εγκεφάλου. Συνεπώς, η χρονιότητα και η επιμονή αυτής της μορφής πόνου έχει σημαντικές συνέπειες στην ποιότητα της ζωής των πασχόντων και επηρεάζει δυσμενώς τις καθημερινές δραστηριότητές τους.
Η επίπτωση αυτής της διαταραχής συνεχώς αυξάνει στον γενικό πληθυσμό και πραγματικά ευθύνεται για μεγάλο αριθμό ιατρικών  επισκέψεων σε ειδικούς.

Πρόληψη και Θεραπεία για Χρόνιο Πόνο και Νευροπαθητικό Πόνο

Ο νευροπαθητικός πόνος και ο χρόνιος πόνος χρήζουν αντιμετώπιση. Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούνται εναλλακτικές και σύγχρονες θεραπείες πόνου.