Ημικρανια

Ημικρανία

Η ημικρανίες δεν είναι απλώς ένας πονοκέφαλος, που μπορεί να περάσει βγαίνοντας στο καθαρό αέρα, ή παίρνοντας ένα παυσίπονο. Ο πόνος της ημικρανίας είναι αφόρητος και αναστατώνει όλο τον οργανισμό. Οι παράγοντες που προκαλούν τις κρίσεις ημικρανίας, μπορούν να σχετίζονται με τη διατροφή, με τον τρόπο ζωής μας, ακόμα και με την λήψη φαρμάκων.

Συμπτώματα Ημικρανίας

Οι ημικρανίες εμφανίζονται 3 φορές συχνότερα στις γυναίκες απ’οτι στους άντρες και είναι πιο συνηθισμένες σε άτομα μεταξύ 20 και 35 χρόνων.

Τα συμπτώματα της ημικρανίας διαφέρουν από εκείνα του κοινού πονοκεφάλου. Πρόκειται για έντονη κεφαλαλγία που διαρκεί από 4 έως 72 ώρες. Ο πόνος μπορεί να επεκτείνεται σε ολόκληρο το κεφάλι και όχι απαραίτητα να εντοπίζεται σε μια πλευρά του, όπως ίσως θα πιστεύαμε λόγω γης ετυμολογίας της λέξης (ημι-κρανίες).

Υπάρχει ακόμα η πιθανότητα να μετατοπίζεται ο πόνος από τη μια πλευρά του κεφαλιού στην άλλη. Ο πονοκέφαλος μπορεί να συνοδεύεται από ανορεξία, ναυτία, εμετό, φωτοφοβία και ηχοφοβία.

Πρόλιψη και Θεραπεία Ημικρανίας

Είναι σημαντικό να εντοπίσουμε την αιτία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Η αντιμετώπιση της ασθένειας γίνεται κυρίως με φάρμακα και περιλαμβάνει δυο στάδια: την πρόληψη και τη θεραπεία. Τα τελευταία χρόνια κερδίζουν έδαφος οι εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης, όπως ο βελονισμός και η ομοιοπαθητική.